Kom udenom CO2-afgift på tyske veje med banetransport

Det tyske parlament har vedtaget forslaget om at hæve MAUT, den tyske CO2-afgift (motorvejsafgift), fra den 1. december 2023. Dette indebærer en væsentlig stigning i form af et CO2-gebyr, der afhænger af køretøjets CO2-emmissionsklasse. 

Den nye CO2-afgift på MAUT (motorvejsafgift) signalerer en vigtig forandring i transportsektoren, som nu tager et afgørende skridt mod en grønnere fremtid. Denne ændring afspejler et tiltagende fokus på miljøansvarlighed og en strategisk tilgang til at nedbringe de skadelige emissioner fra den tunge trafik. Med den nye afgiftsstruktur bliver det mere omkostningseffektivt for transportvirksomheder at investere i miljøvenlige køretøjer og fremme bæredygtige transportløsninger, hvilket kan bane vejen for en mere bæredygtig transportbranche. 

Vil du læse mere om CO2-afgiften, så kig med her

KOM helt UDENOM AFGIFTEN MED BANETRANSPORT

Lauritzen er eksperter i intermodalløsninger med banetransport mellem Skandinavien og Italien, hvilket vi har beskæftiget os med i 35 år. Når man vælger banetransport frem for vejtransport, slipper man både for vejafgifter, trafik og eventuelle kørselsforbud. 

DER ER FLERE FORDELE VED BANETRANSPORT HERUNDER ISÆR: 

  • Banetransport reducerer CO2-udslippet på op til 75% sammenlignet med vejtransport
  • Større lasteevne og volumen end ved vejtransport
  • Undgå trafik og kørselsforbud
  • Kan ofte være en økonomisk fordel
  • Fleksibel afgangsfrekvens og i mange tilfælde kortere transittider
  • Vores banetransport er godkendt til håndtering af fødevarer og dyrefoder
  • Sikkerhedskontroller af vogne samt varer
  • GPS 
  • Yderligere fordele ved banetransport

Vælger du godstransport med jernbane frem for vejtransport, får du desuden mulighed for at laste flere kg. per trailer. Med banetransport kan vi læsse helt op til 30 tons på gardintrailere og 28 tons på køletrailere.

Vi hos Lauritzen står klar til at hjælpe dig med dine transport. Er du interesseret i et skifte fra vejtransport til banetransport for at undgå en væsentlig stigning i CO2-afgiften MAUT, så tag endelig fat i os, 

 

Ann Hansen
- Alice Butik
Vi har brugt Lauritzen som speditør i ca. 14 år og har været meget glade for dem.
Det er dejligt nemt at booke afhentninger, og er der nogle problemer/forsinkelser så får vi besked herom.

Overskuelige afgange, så det er nemt at se hvornår man kan forvente sine varer hjemme.

Personalet er altid venlige, glade og imødekommende ved henvendelser, så man bliver i godt humør af at snakke med dem.

Vi har prøvet andre speditører, men er altid vendt tilbage.
Brian Pedersen
- HL Keramik
Altid god og fantastiske høj service. I kommer altid med god info omkring leveringstidspunkter. Endvidere oplever vi altid stor fleksibilitet hos jer.
Johan Steffensen
- Steff Byg
I 25 år, hvis ikke mere, har Lauritzen kørt alt vores transport til Italien og har altid håndteret det til UG+.

Da vi er beliggende i samme by, har Lauritzen altid være gode til at komme forbi, hvis vi har manglet noget, hvilket også har medvirket til rigtig gode relationer virksomhederne iblandt.

Skulle det imod forventning ske at gods er forsinket eller glemt fra leverandørs side, er Lauritzen hurtige til at melde ud herom. Er der tilfælde hvor vi mangler gods i en fart, finder de også en løsning herpå. Informationer bliver altid videregivet. Det betyder meget for os.

Endvidere kører Lauritzen hvad vi har til Spanien, Norge og Sverige.

Lauritzen er for os ikke en leverandør men en samarbejdspartner.
Niels Hagelskjær
- Garant Holstebro
Garant Holstebro har nu i ca. 15 år, indkøbt fliser fra Italien og Spanien. I de 15 år har vi stort set kun brugt Lauritzen til at hente vores fliser. For os i Garant Holstebro, handler det om et slutprodukt i aller højeste kvalitet, og det vil også sige levering af vores produkter.
Det samarbejde som jeg nu personligt i de mange år har haft med Lauritzen, kan kun beskrives som fremragende. Jeg afsender ordre hver uge, og alle ordre behandles virkeligt professionelt. Hver sag som sendes, bliver besvaret med det samme. Hver sag som ligger ved pågældende fabrik, bliver behandlet til punkt og prikke, så vi hver gang får læsset vores vare til tiden, når de er klar, og som betyder at vi overholder alle vores leveringer. Skulle uheld opstå, evt. stop på godsbanen mm, så har jeg en mail eller et opkald fra kontoret omgående, så jeg altid kan give vores kunder en besked omkring en evt. ændring af leveringstidspunktet. Personligt må jeg må sige at jeg sjældent oplever så gennemført en arbejdsgang, som personalet udfører ved Lauritzen.
Fantastisk søde mennesker at tale og skrive med. Jeg kunne godt sætte nogle navne på, de ved nok hvem jeg mener, men jeg er sikker på at alle arbejder på lige fod.
Poul-Henning W. Nielsen
- Slagelse Flisecenter A/S
Vi får altid en super service hos Lauritzen.
Når der i ny og næ er togulykker, hvilken Lauritzen ikke er herre over, er de gode til at informere om diverse forhindringer. De er samtidig gode til at huske vores ordre, og spørger altid ind til om andre ordrenumre skal med hjem. Vi er godt tilfredse med samarbejdet.
- Speira
Samarbejdet i opstartsfasen er gået utrolig godt. Vi sætter stor pris på at det altid er de samme, der håndtere vores bookinger og de har styr på det. De holder os godt informeret.
Vi sætter endvidere pris på at det, så vidt muligt, er de samme chaufføre, der kommer ud til os igen og igen.
Sammenfattet ser vi at den service vi var vant til fra Lauritzen fra før, stadig er den samme. chaufførerne gør som de bliver bedt om / i overensstemmelse med vores HMS-krav, så vi er yderst tilfredse med opstarten.
John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen løser alle vores opgaver vedrørende lastning af fliser i Italien. Deres opstilling er nok det bedste, vi har prøvet i alle de 40 år, vi har importeret fliser fra Italien. Vi har, siden skiftet til Lauritzen, oplevet en super service og levering. Jeg har anbefalet Lauritzen til andre og vil stadig gøre det, hvis nogen søger transportløsninger fra Italien.