Miljøvenlig transport

Når vi snakker miljøvenlig transport, er banetransport en sikker vinder. Banetransport har nogle enestående miljøfordele og er en bæredygtig og klimavenlig transportløsning, som er med til at nedsætte CO2-udslippet til atmosfæren. Et skift fra især luft- eller vejtransport til banetransport kan skabe stor fordel for samfundet og miljøet.

Med vores miljøvenlige banetransport tilbyder vi løsninger, der reducerer CO2-udledningen med helt op til 80% sammenlignet med konventionel vejtransport.

Banetransport skal være medvirkende i at reducere det samlede CO2-udslip

I 2011 vedtog EU Kommissionen et mål for transportsektoren om at reducere CO2-udslippet indenfor sektoren med 60% i 2015. Dette skulle blandt andet ske ved at flytte gods fra luft og vej til jernbanen. Samtidig udvikledes der mellemlange jernbanerejser for passagerer og herunder især udbygning af højhastighedsbaner. Pr. år 2050 vil transportsektoren bestræbe sig på at opnå et neutralt jernbanesystem, som samtidig indeholder sektorens leverandører af eksempelvis strøm. Indenfor energiområdet er der sat et delmål, hvor man vil nedsætte strømforbruget med 30% og i 2050 have opnået en halvering af strømforbruget. Endvidere er der lavet målsætninger for Nox- og PM10-udledning samt støj.

Parisaftalen

I 2015 indgik 195 lande Parisaftalen, som er en klimaaftale, der skal sikre at de menneskeskabte klimaforandringer nedbringes. Her aftaltes der at alle indbefattede lande hurtigst muligt skal forsøge at reducere CO2-udslippet. Samtidig skal landende sikre at tage højde for fremtidig bæredygtig udvikling. Endvidere skal man i fællesskab forsøge at holde jordens temperaturstigning under to grader, samt arbejde for at holde denne stigning på halvanden grad i forhold til 1850, hvor industrialiseringen for alvor slog ind.

Et skift fra konventionelle transportløsninger til banetransport kan være med til at hjælpe klimaaftalens mål i den rigtige retning.

Så vidt muligt transporterer vi gods via jernbanen på så lange strækninger som muligt. Her tilbyder vi skræddersyede løsninger, hvor vi ofte kombinerer den miljøvenlige banetransport med lastbilens store fleksibilitet, for at få varerne leveret lige til døren. Vi bruger i højere grad lastbiler, der lever op til de højeste euronormer, og kører på en måde, hvor der bruges mindst muligt dieselolie.

Også Shortsea kan vise sig at være en optimal løsning for både din virksomhed og miljøet. Her sejler vi gods fra eksempelvis Spanien til Skandinavien i stedet for at fragte det med lastbil. Dette giver en lidt længere transittid, men til gengæld er løsningen mere miljøvenlig og ofte også billigere.

Bæredygtig transport af gods varer 

Vores mål er mere end blot at flytte gods varer; det handler om at gøre det på en måde, der tager hensyn til vores planet og samfund. Vores bæredygtige banetransport løsninger er skabt med visionen om at forvandle godstransport til en positiv kraft for både miljøet og økonomien. Når du vælger os til bæredygtig banetransport af gods varer, går du ikke blot med strømmen; du går i spidsen for en grønnere fremtid. Vi er stolte af at tilbyde transportløsninger, der forener bæredygtighed og effektivitet, og vi ser frem til at arbejde sammen med dig for at opnå dine unikke transportmål. 

Miljøvenlig transport af gods

På Lauritzen.dk har vi en passion for miljøet og et stærkt engagement i at levere grønne og bæredygtige løsninger indenfor godstransport. Vores mål er ikke kun at flytte gods, men at gøre det på en måde, der respekterer planeten og sikrer en mere bæredygtig fremtid. Vi har investeret i en moderne og miljøvenlig flåde samt innovative transportteknologier. Vores dedikerede team er trænet til at optimere ruteplanlægning og logistik for at minimere CO2-udledning og miljøpåvirkning. Vi tror på, at grøn godstransport er ikke kun en mulighed, men en nødvendighed for at beskytte vores jord og dermed mindske CO2-udslippet med op til 75%. 

Ann Hansen
- Alice Butik
Vi har brugt Lauritzen som speditør i ca. 14 år og har været meget glade for dem.
Det er dejligt nemt at booke afhentninger, og er der nogle problemer/forsinkelser så får vi besked herom.

Overskuelige afgange, så det er nemt at se hvornår man kan forvente sine varer hjemme.

Personalet er altid venlige, glade og imødekommende ved henvendelser, så man bliver i godt humør af at snakke med dem.

Vi har prøvet andre speditører, men er altid vendt tilbage.
Brian Pedersen
- HL Keramik
Altid god og fantastiske høj service. I kommer altid med god info omkring leveringstidspunkter. Endvidere oplever vi altid stor fleksibilitet hos jer.
Johan Steffensen
- Steff Byg
I 25 år, hvis ikke mere, har Lauritzen kørt alt vores transport til Italien og har altid håndteret det til UG+.

Da vi er beliggende i samme by, har Lauritzen altid være gode til at komme forbi, hvis vi har manglet noget, hvilket også har medvirket til rigtig gode relationer virksomhederne iblandt.

Skulle det imod forventning ske at gods er forsinket eller glemt fra leverandørs side, er Lauritzen hurtige til at melde ud herom. Er der tilfælde hvor vi mangler gods i en fart, finder de også en løsning herpå. Informationer bliver altid videregivet. Det betyder meget for os.

Endvidere kører Lauritzen hvad vi har til Spanien, Norge og Sverige.

Lauritzen er for os ikke en leverandør men en samarbejdspartner.
Niels Hagelskjær
- Garant Holstebro
Garant Holstebro har nu i ca. 15 år, indkøbt fliser fra Italien og Spanien. I de 15 år har vi stort set kun brugt Lauritzen til at hente vores fliser. For os i Garant Holstebro, handler det om et slutprodukt i aller højeste kvalitet, og det vil også sige levering af vores produkter.
Det samarbejde som jeg nu personligt i de mange år har haft med Lauritzen, kan kun beskrives som fremragende. Jeg afsender ordre hver uge, og alle ordre behandles virkeligt professionelt. Hver sag som sendes, bliver besvaret med det samme. Hver sag som ligger ved pågældende fabrik, bliver behandlet til punkt og prikke, så vi hver gang får læsset vores vare til tiden, når de er klar, og som betyder at vi overholder alle vores leveringer. Skulle uheld opstå, evt. stop på godsbanen mm, så har jeg en mail eller et opkald fra kontoret omgående, så jeg altid kan give vores kunder en besked omkring en evt. ændring af leveringstidspunktet. Personligt må jeg må sige at jeg sjældent oplever så gennemført en arbejdsgang, som personalet udfører ved Lauritzen.
Fantastisk søde mennesker at tale og skrive med. Jeg kunne godt sætte nogle navne på, de ved nok hvem jeg mener, men jeg er sikker på at alle arbejder på lige fod.
Poul-Henning W. Nielsen
- Slagelse Flisecenter A/S
Vi får altid en super service hos Lauritzen.
Når der i ny og næ er togulykker, hvilken Lauritzen ikke er herre over, er de gode til at informere om diverse forhindringer. De er samtidig gode til at huske vores ordre, og spørger altid ind til om andre ordrenumre skal med hjem. Vi er godt tilfredse med samarbejdet.
- Speira
Samarbejdet i opstartsfasen er gået utrolig godt. Vi sætter stor pris på at det altid er de samme, der håndtere vores bookinger og de har styr på det. De holder os godt informeret.
Vi sætter endvidere pris på at det, så vidt muligt, er de samme chaufføre, der kommer ud til os igen og igen.
Sammenfattet ser vi at den service vi var vant til fra Lauritzen fra før, stadig er den samme. chaufførerne gør som de bliver bedt om / i overensstemmelse med vores HMS-krav, så vi er yderst tilfredse med opstarten.
John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen løser alle vores opgaver vedrørende lastning af fliser i Italien. Deres opstilling er nok det bedste, vi har prøvet i alle de 40 år, vi har importeret fliser fra Italien. Vi har, siden skiftet til Lauritzen, oplevet en super service og levering. Jeg har anbefalet Lauritzen til andre og vil stadig gøre det, hvis nogen søger transportløsninger fra Italien.