Kom udenom CO2-afgift på tyske veje med banetransport

Det tyske parlament har vedtaget forslaget om at hæve MAUT, den tyske CO2-afgift (motorvejsafgift), fra den 1. december 2023. Dette indebærer en væsentlig stigning i form af et CO2-gebyr, der afhænger af køretøjets CO2-emmissionsklasse. 

Den nye CO2-afgift på MAUT (motorvejsafgift) signalerer en vigtig forandring i transportsektoren, som nu tager et afgørende skridt mod en grønnere fremtid. Denne ændring afspejler et tiltagende fokus på miljøansvarlighed og en strategisk tilgang til at nedbringe de skadelige emissioner fra den tunge trafik. Med den nye afgiftsstruktur bliver det mere omkostningseffektivt for transportvirksomheder at investere i miljøvenlige køretøjer og fremme bæredygtige transportløsninger, hvilket kan bane vejen for en mere bæredygtig transportbranche. 

Vil du læse mere om CO2-afgiften, så kig med her

KOM helt UDENOM AFGIFTEN MED BANETRANSPORT

Lauritzen er eksperter i intermodalløsninger med banetransport mellem Skandinavien og Italien, hvilket vi har beskæftiget os med i 35 år. Når man vælger banetransport frem for vejtransport, slipper man både for vejafgifter, trafik og eventuelle kørselsforbud. 

DER ER FLERE FORDELE VED BANETRANSPORT HERUNDER ISÆR: 

  • Banetransport reducerer CO2-udslippet på op til 75% sammenlignet med vejtransport
  • Større lasteevne og volumen end ved vejtransport
  • Undgå trafik og kørselsforbud
  • Kan ofte være en økonomisk fordel
  • Fleksibel afgangsfrekvens og i mange tilfælde kortere transittider
  • Vores banetransport er godkendt til håndtering af fødevarer og dyrefoder
  • Sikkerhedskontroller af vogne samt varer
  • GPS 
  • Yderligere fordele ved banetransport

Vælger du godstransport med jernbane frem for vejtransport, får du desuden mulighed for at laste flere kg. per trailer. Med banetransport kan vi læsse helt op til 30 tons på gardintrailere og 28 tons på køletrailere.

Vi hos Lauritzen står klar til at hjælpe dig med dine transport. Er du interesseret i et skifte fra vejtransport til banetransport for at undgå en væsentlig stigning i CO2-afgiften MAUT, så tag endelig fat i os, 

 

John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen ha risolto tutte le nostre problematiche riguardo al caricamento di piastrelle in Italia. La loro organizzazione è sicuramente la migliore che abbiamo trovato nel corse dei 40 anni nei quali abbiamo importato piastrelle dall’Italia. Da quando siamo passati a Lauritzen, abbiamo goduto di un servizio e di una consegna a livello superiore. Ho consigliato Lauritzen ad altre ditte, e lo farò ancora se dovessero aver bisogno di soluzioni di trasporto in Italia.