Året der gik 2019

Det er utroligt dejligt, at kunne kigge tilbage på 2019 og konstatere J. Lauritzen er kommet flot igennem året. Mange ting er faldet i hak i året der er gået, og perspektiverne ser derfor gode ud for de kommende år.

Der er løbende arbejdet med nye tiltag hele vejen rundt, bl.a. med et stort fokus på den daglige drift, hvor vi har et stærk ønske om at sikre høj kvalitet og en god kundeoplevelse. Kunderne skal føle, at de er i trygge hænder, når de lægger deres transporter hos os, og vi arbejder derfor løbende med at gøre kundeoplevelsen bedre.

En af de store investeringer er en ny IT løsning, som går i luften inden sommerferien. Optimering af interne forretningsgange og muligheder for øget kundeservice, bl.a. via bedre tracking muligheder og en online kundeportal vil give et stort løft for os, men lige så vigtigt er at vores kunder også vil mærke et højere serviceniveau. Vi er desværre forsinket fra den oprindelige plan, som var implementering 2019, men vi er nu så langt i processen, at vi ikke ryster på hånden mere.

Vi har valgt i 2019 at skille køl/frys og tørgods afdelingerne endnu skarpere ad, og det er derfor nu vores kontor i Aalborg, der håndterer al køl og frys i J. Lauritzen. Tidligere håndterede de udelukkende landevejstransporterne inden for køl og frys, men de styrer nu også intermodal transporterne, dette for at skabe et større fokus. Det forventer vi os meget af og glæder os til se resultaterne.
Vi har også flyttet kontor i 2019, så vores nordjyske afdeling med Lars Andreasen i spidsen er flyttet fra Støvring til flotte nye lokaler i Aalborg. Alle er velkomne til at kigge forbi til en kop kaffe.

I Esbjerg, hvor vi nu udelukkende har fokus på tørgods, har vi også haft et travlt 2019, hvor hele året har været præget af et godt aktivitetsniveau. Vi har set stabil import af byggematerialer fra Italien, og den økonomiske situation i Italien har heller ikke påvirket vores eksport kunder i nævneværdig grad.
I foråret samlede vi vores tørgodsaktiviteter for både Danmark og Norge i Esbjerg, og det har vist sig at være en god ide, da alle inden for tørgods nu sidder sammen. Dette har givet en bedre service til kunderne og bedre interne forretningsgange, hvilket var hele formålet med øvelsen.

2019 har været mit første hele år som operationel direktør i J. Lauritzen, og det har været et spændende og lærerigt år, men også givet en øget opmærksomhed på, at man ikke kan tage ting for givet. Vi skal derfor dagligt bevise vores værd, i bestræbelserne på at optimere både vores kunders forretning, men også vores egen, så alle står stærkere i et meget konkurrenceudsat marked.

Derfor også en stor tak for samarbejdet i 2019 til vores samarbejdspartnere, leverandører og kunder, og vi ser frem til samarbejdet i 2020.

FREMTIDEN TILHØRER DE GLADE

MVH

Kristian Svarrer, CEO

Ann Hansen
- Alice Butik
Vi har brugt Lauritzen som speditør i ca. 14 år og har været meget glade for dem.
Det er dejligt nemt at booke afhentninger, og er der nogle problemer/forsinkelser så får vi besked herom.

Overskuelige afgange, så det er nemt at se hvornår man kan forvente sine varer hjemme.

Personalet er altid venlige, glade og imødekommende ved henvendelser, så man bliver i godt humør af at snakke med dem.

Vi har prøvet andre speditører, men er altid vendt tilbage.
Brian Pedersen
- HL Keramik
Altid god og fantastiske høj service. I kommer altid med god info omkring leveringstidspunkter. Endvidere oplever vi altid stor fleksibilitet hos jer.
Johan Steffensen
- Steff Byg
I 25 år, hvis ikke mere, har Lauritzen kørt alt vores transport til Italien og har altid håndteret det til UG+.

Da vi er beliggende i samme by, har Lauritzen altid være gode til at komme forbi, hvis vi har manglet noget, hvilket også har medvirket til rigtig gode relationer virksomhederne iblandt.

Skulle det imod forventning ske at gods er forsinket eller glemt fra leverandørs side, er Lauritzen hurtige til at melde ud herom. Er der tilfælde hvor vi mangler gods i en fart, finder de også en løsning herpå. Informationer bliver altid videregivet. Det betyder meget for os.

Endvidere kører Lauritzen hvad vi har til Spanien, Norge og Sverige.

Lauritzen er for os ikke en leverandør men en samarbejdspartner.
Niels Hagelskjær
- Garant Holstebro
Garant Holstebro har nu i ca. 15 år, indkøbt fliser fra Italien og Spanien. I de 15 år har vi stort set kun brugt Lauritzen til at hente vores fliser. For os i Garant Holstebro, handler det om et slutprodukt i aller højeste kvalitet, og det vil også sige levering af vores produkter.
Det samarbejde som jeg nu personligt i de mange år har haft med Lauritzen, kan kun beskrives som fremragende. Jeg afsender ordre hver uge, og alle ordre behandles virkeligt professionelt. Hver sag som sendes, bliver besvaret med det samme. Hver sag som ligger ved pågældende fabrik, bliver behandlet til punkt og prikke, så vi hver gang får læsset vores vare til tiden, når de er klar, og som betyder at vi overholder alle vores leveringer. Skulle uheld opstå, evt. stop på godsbanen mm, så har jeg en mail eller et opkald fra kontoret omgående, så jeg altid kan give vores kunder en besked omkring en evt. ændring af leveringstidspunktet. Personligt må jeg må sige at jeg sjældent oplever så gennemført en arbejdsgang, som personalet udfører ved Lauritzen.
Fantastisk søde mennesker at tale og skrive med. Jeg kunne godt sætte nogle navne på, de ved nok hvem jeg mener, men jeg er sikker på at alle arbejder på lige fod.
Poul-Henning W. Nielsen
- Slagelse Flisecenter A/S
Vi får altid en super service hos Lauritzen.
Når der i ny og næ er togulykker, hvilken Lauritzen ikke er herre over, er de gode til at informere om diverse forhindringer. De er samtidig gode til at huske vores ordre, og spørger altid ind til om andre ordrenumre skal med hjem. Vi er godt tilfredse med samarbejdet.
- Speira
Samarbejdet i opstartsfasen er gået utrolig godt. Vi sætter stor pris på at det altid er de samme, der håndtere vores bookinger og de har styr på det. De holder os godt informeret.
Vi sætter endvidere pris på at det, så vidt muligt, er de samme chaufføre, der kommer ud til os igen og igen.
Sammenfattet ser vi at den service vi var vant til fra Lauritzen fra før, stadig er den samme. chaufførerne gør som de bliver bedt om / i overensstemmelse med vores HMS-krav, så vi er yderst tilfredse med opstarten.
John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen løser alle vores opgaver vedrørende lastning af fliser i Italien. Deres opstilling er nok det bedste, vi har prøvet i alle de 40 år, vi har importeret fliser fra Italien. Vi har, siden skiftet til Lauritzen, oplevet en super service og levering. Jeg har anbefalet Lauritzen til andre og vil stadig gøre det, hvis nogen søger transportløsninger fra Italien.