Året der gik 2022

Vi kan se tilbage på et 2022, som var meget anderledes end vi kunne forudse ved årets begyndelse, grundet krigen i Ukraine, og de følgevirkninger, som kom deraf.

Årets første måneder var som forventet, men fra d. 24 februar og frem til juli måned, var verden vendt på hovedet, og det oplevede vi meget tydeligt i Lauritzen.

I den periode var der et stort tryk på transportmarkedet grundet store kapacitetsudfordringer, sammenholdt med meget høje godsmængder til byggeriet, og vi havde derfor konstant 50% mere gods, end vi havde kapacitet til at håndtere. Det forsøgte vi at løse efter bedste evne, men det var helt klart en udfordring, der kunne mærkes og blev bemærket.

Godsmængder og kapacitetsudfordringer var kun en del af problematikken, da også stigende diesel-, el- og gaspriser skabte usikkerhed på det danske marked, hvor mange projekter var i fuld gang og ikke kunne stoppes eller udsættes selvom priserne på varer og transport steg.

Fra juli og frem så vi et mere normalt marked ift mængder, hvilket bragte transittiden tilbage til mere normale tilstande, dog med den hage at mængden af sporarbejde i Tyskland havde en negativ effekt på transittiderne, som udfordrede os hele efteråret.
Vi ser en klar bedring her i 2023 og tror at vi fremadrettet kan levere den kvalitet, som vi er kendt for.

Vi blev også ramt af en stor tragedie i 2022, da vi alt for tidligt og helt pludseligt mistede en kær og vellidt kollega, hvilket, naturligt nok, påvirkede os utroligt meget og fik os alle til at rykke sammen. Vores tanker går til familien.

I 2022 var vi også på flisemesse i Bologna for at hilse på vores kunder, havde et stort projekt med Carlsberg, fejrede Tall Ships Race i Esbjerg, havde en af vores disponenter på studietur i Italien, byggede på vores IT platform og fejrede 5 nyudlærte med en elevfest.

Alt i alt endnu et begivenhedsrigt år, hvor vi igen kan konstatere at intet er som det plejer.

Vi ser dog også en opbremsning i økonomien i Danmark, og vi forventer derfor heller ikke det samme tryk på forsyningskæderne i 2023, men på trods af det er vi kommet fornuftigt ind i 2023, og vi vil gerne takke for den opbakning vores kunder til stadighed viser os.

Vi har en stor tro på egne evner og er derfor også fortrøstningsfulde, selvom godsmængder og priser er under pres, og vi ser frem til at servicere vores kunder i 2023.
Vores kunder er grunden til at vi eksisterer og vi takker for samarbejdet i det forgange år, og glæder os til det nye.

FREMTIDEN TILHØRER DE GLADE

MVH
Kristian Svarrer, CEO

Ann Hansen
- Alice Butik
Vi har brugt Lauritzen som speditør i ca. 14 år og har været meget glade for dem.
Det er dejligt nemt at booke afhentninger, og er der nogle problemer/forsinkelser så får vi besked herom.

Overskuelige afgange, så det er nemt at se hvornår man kan forvente sine varer hjemme.

Personalet er altid venlige, glade og imødekommende ved henvendelser, så man bliver i godt humør af at snakke med dem.

Vi har prøvet andre speditører, men er altid vendt tilbage.
Brian Pedersen
- HL Keramik
Altid god og fantastiske høj service. I kommer altid med god info omkring leveringstidspunkter. Endvidere oplever vi altid stor fleksibilitet hos jer.
Johan Steffensen
- Steff Byg
I 25 år, hvis ikke mere, har Lauritzen kørt alt vores transport til Italien og har altid håndteret det til UG+.

Da vi er beliggende i samme by, har Lauritzen altid være gode til at komme forbi, hvis vi har manglet noget, hvilket også har medvirket til rigtig gode relationer virksomhederne iblandt.

Skulle det imod forventning ske at gods er forsinket eller glemt fra leverandørs side, er Lauritzen hurtige til at melde ud herom. Er der tilfælde hvor vi mangler gods i en fart, finder de også en løsning herpå. Informationer bliver altid videregivet. Det betyder meget for os.

Endvidere kører Lauritzen hvad vi har til Spanien, Norge og Sverige.

Lauritzen er for os ikke en leverandør men en samarbejdspartner.
Niels Hagelskjær
- Garant Holstebro
Garant Holstebro har nu i ca. 15 år, indkøbt fliser fra Italien og Spanien. I de 15 år har vi stort set kun brugt Lauritzen til at hente vores fliser. For os i Garant Holstebro, handler det om et slutprodukt i aller højeste kvalitet, og det vil også sige levering af vores produkter.
Det samarbejde som jeg nu personligt i de mange år har haft med Lauritzen, kan kun beskrives som fremragende. Jeg afsender ordre hver uge, og alle ordre behandles virkeligt professionelt. Hver sag som sendes, bliver besvaret med det samme. Hver sag som ligger ved pågældende fabrik, bliver behandlet til punkt og prikke, så vi hver gang får læsset vores vare til tiden, når de er klar, og som betyder at vi overholder alle vores leveringer. Skulle uheld opstå, evt. stop på godsbanen mm, så har jeg en mail eller et opkald fra kontoret omgående, så jeg altid kan give vores kunder en besked omkring en evt. ændring af leveringstidspunktet. Personligt må jeg må sige at jeg sjældent oplever så gennemført en arbejdsgang, som personalet udfører ved Lauritzen.
Fantastisk søde mennesker at tale og skrive med. Jeg kunne godt sætte nogle navne på, de ved nok hvem jeg mener, men jeg er sikker på at alle arbejder på lige fod.
Poul-Henning W. Nielsen
- Slagelse Flisecenter A/S
Vi får altid en super service hos Lauritzen.
Når der i ny og næ er togulykker, hvilken Lauritzen ikke er herre over, er de gode til at informere om diverse forhindringer. De er samtidig gode til at huske vores ordre, og spørger altid ind til om andre ordrenumre skal med hjem. Vi er godt tilfredse med samarbejdet.
- Speira
Samarbejdet i opstartsfasen er gået utrolig godt. Vi sætter stor pris på at det altid er de samme, der håndtere vores bookinger og de har styr på det. De holder os godt informeret.
Vi sætter endvidere pris på at det, så vidt muligt, er de samme chaufføre, der kommer ud til os igen og igen.
Sammenfattet ser vi at den service vi var vant til fra Lauritzen fra før, stadig er den samme. chaufførerne gør som de bliver bedt om / i overensstemmelse med vores HMS-krav, så vi er yderst tilfredse med opstarten.
John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen løser alle vores opgaver vedrørende lastning af fliser i Italien. Deres opstilling er nok det bedste, vi har prøvet i alle de 40 år, vi har importeret fliser fra Italien. Vi har, siden skiftet til Lauritzen, oplevet en super service og levering. Jeg har anbefalet Lauritzen til andre og vil stadig gøre det, hvis nogen søger transportløsninger fra Italien.