Meget meget længe... altså sådan rigtig længe i virksomheden

Han har været her, i hvad man vel godt kan kalde en evighed

Lars Juhl har 60 somre og 61 vintre på bagen. Han er en rutineret fyr, en engageret og ekstrem pligtopfyldende af slagsen. Og så er han glad, humoristisk og nem at omgås. Det er selvfølgelig nemt at sige, når man sidder i en anden afdeling.. Så vi har spurgt rundt i Lars´ afdeling, import Italien, og vi kan bekræfte at han er nem at omgås. Sådan semi nem i hvert fald… En kæmpe værdi for Lauritzen, kan I nok høre. Og som det ser ud….. har i ikke mulighed for at hapse ham fra os…

Lars Juhl har nemlig været hos Lauritzen i 38 år, og har ingen intention om at skulle andre steder hen. Det er der forskellige årsager til. Lad os komme tilbage til det senere.

Hvem er ham lars så?

I vil sikkert gerne lære Lars lidt at kende. Hvem vil ikke gerne det, efter lige at have hørt så meget godt om ham?
Lars bor i Esbjerg, hvor han er født og opvokset, sammen med sin kone Inge. Altså de er ikke vokset op sammen, men de bor sammen, hvis nogen skulle være i tvivl. Og så har de været gift i 26 år. Sammen har de den voksne datter Amalie på 27 år, men hun er for længst flyttet hjemmefra. Hun skulle nemlig studere jura, og flyttede til storbyen. Nå. Tilbage til Lars. Ja, og så spiller Lars golf. Sådan temmelig pro efter 45 år som golfspiller. Og hans livret er forresten pasta i alle afskygninger. Som 4 årig lærte Lars at cykle. I folkeskolen interesserede han sig for sprog. Ikke ret meget for sprog i selve skolen, for skole var bare noget man skulle, men for sprog generelt og fodbold og ishockey. Begge dele droppede han dog til fordel for golf, da han var 15 år. Og så gik Lars på Handelsskole.

Efter Handelsskole besluttede Lars sig for at uddanne sig til speditør. Han har altid vidst, at han skulle arbejde med noget inden for transportbranchen, og i 1980 begyndte han så som speditørelev hos IAT.

Så fik vi ham til Lauritzen

I 1983 blev Lars hevet over til Lauritzen, uden at vide at det var her, han skulle komme til at tilbringe størstedelen af sit liv.
Lars startede som speditør i import og eksport Italien afdelingen. Dengang havde man ikke nær så mange transporter som i dag, og import og eksport blev håndteret af samme speditører. Her disponeredes alene landevej, hvor man i dag laver intermodale løsninger med tog.  Der var meget få folk på kontoret, og Lars beskriver teamet som en tæt familie.

En tur til Italien

I 1987, efter Lauritzen lancerede veksellad og containerfragt til Italien, åbnede Lauritzen også kontor i Italien, Lauritzen Italia, og Lars besluttede sig for at rejse derned for at arbejde. Han havde for nogle år tilbage fået at vide, at hvis han nogen sinde fik muligheden for at rejse til udlandet, skulle han tage den, og det gjorde han så. I fire år arbejdede og boede han i Modena, hvor han lærte at tale italiensk i jobbet. I weekender tog han på café og lyttede til det italienske sprog, og han var aldrig bleg for at spørge ind til hvad folk mente.

Hans tid i Italien endte med at præge resten af hans liv. Han lærte Italien at kende som sin egen bukselomme, og med det nu flydende italienske, vendte han tilbage til Lauritzen i Danmark, og har siden arbejdet tæt med de italienske fabrikker og chauffører i Italien, hvor alt daglig kontakt selvsagt foregår på italiensk. I dag arbejder hans som Business Development Manager, hvor han udover at være i driften, er en del af ledergruppen, hvor han er med til at udvide, udvikle og optimere forretningen.

I afdelingen, Import Italien arbejder han tæt sammen med Pia Gry, der assisterer med bookinger. Det har de gjort i 12 år, og det kan man sagtens høre på jargonen mellem de to, når man befinder sig i det store, åbne kontor på Amerikavej 1 i Esbjerg. I afdelingen sidder også Elisa Pipoli, som blev udlært hos Lauritzen i 2021. Hun er speditør, og i dagligdagen supplerer Lars og Elisa hinanden utrolig godt.

Lars elsker hverdagens udfordringer, og han har aldrig overvejet at skifte retning, på trods af at han besidder en stilling, hvor han er til rådighed i døgnets skæve timer, hvor vi andre er gået i seng eller drikker tidlig morgenkaffe. Når man arbejder med udenlandske fabrikker og chauffører, er der nemlig ikke noget, der hedder 8-16. Og det gør bare Lars endnu mere speciel. Han er hårdtarbejdende og han elsker sit job - ikke på trods af det, men på grund af det.

Hvordan kan man som virksomhed fortsætte med at være attraktiv. også efter 40 år? 

Og hvordan er det så lige, en virksomhed kan fortsætte med at være attraktiv og udvikle efter så mange år? Det har vi spurgt Jan Brøgger, der er Operations Manager og dermed overhoved hos Lauritzen. Altså ikke over-overhoved, for der har vi jo Kristian, men det skal i nok finde ud af i et senere afsnit af mød en medarbejder.
Vi skal tilbage til spørgsmålet.

”Ja hvordan gør man lige det. Det er en svær opgave. Vi kigger på, hvor man kan videreudvikle, og hvad medarbejderens ambitioner er, ligesom vi gør med alle medarbejdere, uanset hvor mange år de har været i virksomheden.

Du finder ikke nogen, der bare kører på som Lars. Han er i stand til at køre med en konstant hastighed på 120 i timen, og det er vores opgave at passe på vores medarbejdere. Vi er altid i tæt dialog og tilpasser på andre tidspunkter og områder, og udligner hvor vi kan.

Lars passer perfekt i stilling som Business Development Manager lige midt i driften, hvor deres hverdag består af at samle puslespil, og finde løsninger på mange udfordringer, samtidig med at han er med til at optimere forretningen. Og så besidder han en stor viden og erfaring, som deles med de yngre generationer", siger Jan.

”Jeg søger ikke nye udfordringer. Jeg bliver udfordret hver dag i mit job, og hver gang tingene lykkedes, er det er sejr.
Her er der frihed under ansvar, og Lauritzen har været med til at udvikle mig personligt.

Jeg fortsætter, og vi fortsætter med at yde god service overfor vores kunder.

Min rejse hos Lauritzen har indtil videre været fantastisk”, afslutter Lars.

Vi er taknemmelige for at du er en del af holdet

Vi takker dig for din indsats og vi glæder os over at du fortsat vil være en del af Lauritzen.

Følg med i næste afsnit, hvor du får mulighed for at lære endnu en medarbejde at kende. 

John Knudsen
HL Keramik - Purchaser
Lauritzen ha risolto tutte le nostre problematiche riguardo al caricamento di piastrelle in Italia. La loro organizzazione è sicuramente la migliore che abbiamo trovato nel corse dei 40 anni nei quali abbiamo importato piastrelle dall’Italia. Da quando siamo passati a Lauritzen, abbiamo goduto di un servizio e di una consegna a livello superiore. Ho consigliato Lauritzen ad altre ditte, e lo farò ancora se dovessero aver bisogno di soluzioni di trasporto in Italia.